Saltear al contenido principal

Dieta Mediterrània

La dieta mediterrània com a base de la nostra alimentació, potencia en el menú escolar els llegums, cereals i hortalisses i reduïm el consum de proteïnes animals. La Dieta Mediterrània és una valuosa herència cultural que representa molt més que una simple pauta nutricional, rica i saludable. És un estil de vida equilibrat que recull receptes, formes de cuinar, celebracions, costums, productes típics i activitats humanes diverses.

Entre les moltes propietats beneficioses per a la salut d’aquest patró alimentari es pot destacar el tipus de greix que el caracteritza (oli d’oliva, peix i fruita seca), les proporcions en els nutrients principals que guarden les seves receptes (cereals i vegetals com a base dels plats i carns o similars com «guarnició») i la riquesa en micronutrients que conté, fruit de la utilització de verdures de temporada, herbes aromàtiques i condiments.

Aliments de proximitat

Consum de productes produïts el més a prop possible: no només de la fruita i la verdura, sinó també de la carn, els ous, els cereals… Ambientalment i econòmicament més sostenible i ajuda a reforçar l’economia de la gent de l’entorn i de la comarca.

Cal menjar productes de temporada i de proximitat perquè així ajudem l’economia local i perquè són més saludables, ja que no han passat per grans cambres frigorífiques i, per tant, conserven totes les propietats organolèptiques.

Productes de temporada

Són els productes (principalment fruita, verdura, bolets i peix) que en algun moment de l’any, de manera natural i gràcies al seu cicle biològic, els trobem en el seu punt òptim de consum i només estan disponibles al mercat durant un cert període de temps. Donem als infants de les escoles i llars d’infants la possibilitat de menjar fruita i verdura, ecològica, sana, de temporada i nostra.

Aspectes socials

En el cor del Maresme, en una Masia situada a la falda del Castell de Burriac, Can Parcala on tenim un hort on es desenvolupa un projecte d’integració sociolaboral que fomenta el consum responsable i de proximitat de la comarca, conreu ecològic com a eina d’integració social.

Col·laborem amb la Fundació Maresme i el seu hort de Can Parcala, un hort portat per treballadors amb discapacitat psíquica i del qual tota la producció va destinada a les escoles que gestionem.

Ecologia

Aliments més saludables i nutritius, saborosos que respecten el medi ambient i són segurs. zen organismes modificats genèticament (transgènics) i han estat produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química que i no permeten forçar artificialment el creixement dels animals (hormonant-los).

Amb el model ecològic, els gustos dels aliments són més intensos i originals, les quantitats de verdures augmenten, desapareix la ingesta de proteïna càrnica en el primer plat, no hi ha cap precuinat el tipus de cocció varia cap a forns i guisats.

Pagesia local

Volem crear una cultura alimentària que ensenyi als nostres fills i filles a valorar els productes de la nostra terra i que afavoreixi el consum de productes locals, treballant directament amb la nostra pagesia.

Des dels nostres horts de Mataró i amb L’Hort d’en Didac, col·laborem amb la Fundació Maresme i el seu hort de Can Parcala, un hort portat per treballadors amb discapacitat psíquica i del qual tota la producció va destinada a les escoles que gestionem.

Nou model alimetari

La nostra inquietud és la de donar als infants de les escoles i llars d’infants catalanes la possibilitat de menjar fruita i verdura, ecològica, sana, de temporada i de proximitat. Aportant matèria primera ecològica garantim una alta qualitat del producte, oferint un menjar més sa, lliure de productes químics, amb les propietats organolèptiques pròpies de cada producte i amb totes les propietats nutritives.

Apostem per un menjar sa i promovent una cultura alimentària, per aquest motiu ens hem aplegat, pagesos i gestor de menjador escolar, donant sortida a productes propers que ens ajuden a ser més sostenibles, que fan que la nostra producció tingui una sortida i que el treball en conjunt ajudi a millorar la situació dels menjadors escolars, augmentant la qualitat dels productes emprats en l’elaboració dels menjars i contribuint en l’economia local.

Cuinant un futur millor

El nostre projecte és oferir un producte ecològic de proximitat i de temporada, sense precuinats ni fregits, i anar incorporant la proteïna vegetal perquè les recomanacions per part de l’OMS són cada vegada més clares sobre la prioritat de disminuir la proteïna càrnica i optar per la proteïna vegetal.

Donar als infants de les escoles i llars d’infants la possibilitat de menjar fruita i verdura, ecològica, sana, de temporada i nostra.

  • Potenciar una actitud constructiva que ens ajudi a valorar el nostre camp, els nostres productes i els nostres pagesos.
  • Potenciar una actitud de recerca que ens ajudi a tastar nous aliments, que ens ensenyi a menjar d’una manera més sana.
  • Potenciar una actitud de compromís que ens ajudi a ser més sostenibles, a cuidar més el nostre entorn i utilitzar els recursos de forma cabal.
Volver arriba