A banda del seu deliciós sabor, la pastanaga és un dels vegetals que destaca per les seves nombroses propietats nutritives i terapèutiques, posseeix tants minerals i vitamines que es recomana a tots els malalts.

" />

La pastanaga

A banda del seu deliciós sabor, la pastanaga és un dels vegetals que destaca per les seves nombroses propietats nutritives i terapèutiques, posseeix tants minerals i vitamines que es recomana a tots els malalts.

La pastanaga és un dels aliments que contenen més betacarotè, (provitamina A), un potent antioxidant que té moltíssimes propietats beneficioses per a l’organisme que després explicarem. Cent grams de pastanaga contenen 28, 000 IU (unitats internacionals) de provitamina A. Per tenir una bona referència, la ingesta diària recomanada és d’entre 4.000-5.000 IU per adult i entre 1.500 i 4.000 per un nen. Entre d’altres propietats la provitamina A protegeix contra el càncer i va molt bé contra els problemes de visió nocturns, les infeccions i mals d’oïda, i la sordesa.

La pastanaga també destaca per la gran quantitat de silici que té en comparació a d’altres verdures, un mineral essencial per a l’organisme pel paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu. També té molt ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.

 

Estimula la gana

Una de les característiques de la pastanaga és que les seves substàncies aromàtiques són molt bones per estimular la gana, amb la qual cosa es recomana a les persones que pateixen d’anèmia o depressió.

També és rica en fòsfor, amb la qual cosa té una gran acció sobre les ments cansades i les persones que pateixen nervis.

Protegeix la pell

Igualment és coneguda la seva capacitat de protegir la pell i ajudar el bronzejat gràcies als seus carotens.

Aporta fibra

Una de les grans riqueses de la pastanaga és la seva aportació en fibra. Això la fa molt adequada per aquells que pateixen estrenyiment, tenen diarrea o pateixen de còlics i gasos. A més, ajuda en la menstruació i té propietats diürètiques.

I qui no ha sentit dir allò que “la pastanaga és bona per a la vista”?

Doncs és completament cert: la seva ingesta regular contribueix a millorar la vostra capacitat visual.

És antisèptica

Un bon suc de pastanaga resulta ser antisèptic, normalitzador de la sang, regularitzador dels problemes digestius i antiàcid. A més, combat la feblesa del cabell i els ulls i ajuda les persones que pateixen de reumatisme. I aquestes són només les seves característiques principals! Comenceu a descobrir com de beneficiosa és la pastanaga.

 

A banda del seu deliciós sabor, la pastanaga és un dels vegetals que destaca per les seves nombroses propietats nutritives i terapèutiques, posseeix tants minerals i vitamines que es recomana a tots els malalts.

9 natural cuina, cuina vegana, receptes veganes, menjar sa, cuina ecològica, menjadors escolars ecològics



Avís Legal i Cookies        Política de Privacitat        Desenvolupament web Marketingmobil.mobi        Copyright Activo © 2015 - 2018 Marketingmobil, scp. All rights reserved.

Subir arriba de la página